Programma 2024

Wij hopen jullie allemaal weer te mogen verwelkomen op het Bart Dekkerveld!

Met vriendelijke groet,
Namens het Oranjecomité: Chris, Netty, Joost, Karin, Nick, Peter, Ruben, Ruud en Wilma

Vrijdag 19 april 19:30 – 00:00 Darten

Voor de allereerste keer in de Oranjetent van Delfgauw: darten! Ben jij die kroegtijger die na twee drankjes de sterren van de hemel staat te gooien of ben jij iemand die regelmatig voor het dartbord te vinden is? Wat voor darter je ook bent, op deze avond komen alle typen darters samen om individueel te strijden voor die felbegeerde beker én om de boeken in te gaan als de allereerste winnaar van darten in de tent. Om deel te nemen aan deze eerste editie dien je je in te schrijven. Dit kan tot uiterlijk 12 april via info@delfgauw.org. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd.

Zaterdag 20 april 12:00 –17:00 Boogschieten/Archery Tag

Het Bart Dekkerveld verandert in een ware Archery Tag baan. Een mix van trefbal, boogschieten en paintball waarbij het de bedoeling is dat je op elkaar gaat schieten met zachte pijlen! Met een beschermmasker op je gezicht beschik je over een stevige boog en pijlen met (zachte) foampunten waarmee je probeert de tegenstander uit te schakelen. Weet jij als team van maximaal 5 personen goed samen te werken zodat de tegenstanders uitgeschakeld worden? Dan wil je dit niet missen! Deelname vanaf 12 jaar, aanmelden in de tent.

Zaterdag 20 april 20:00 – 00:30 Feestavond DJ Maurice

Hij is weer terug van weggeweest. Nederlands bekendste feest DJ: DJ Maurice. Deze legende achter de draaitafels is onder meer bekend van “De vloer is lava”. Wat kan je verwachten? De meest uiteenlopende muziek en dat maakt dit een avond voor iedereen! Verschillende muziekstijlen zoals: dance, happy hardcore, Nederlandstalig, rock, Top 40, club en feestmuziek zullen de revue passeren. Toegang tot de tent is gratis en op basis van vol is vol.

Donderdag 25 april 19:30 – 23:30 Klaverjassen

Kom naar de Oranjetent in Delfgauw voor een gezellige avond vol klaverjasplezier! Speel alleen of met een partner en strijd om de hoogste score én mooie prijzen. Traditioneel de aftrap van de feestweek, maar ditmaal niet. Dat mag de pret echter niet drukken. Dit is de kans om een gezellige en uitdagende avond door te brengen met vrienden, familie of je buren. Laat de kaarten de avond bepalen en kies voor een avond klaverjasplezier in de tent van Delfgauw!

Vrijdag 26 april 16:00 – 19:00 Vrijdagmiddagborrel

De drukke werkweek afsluiten met vrienden en/of collega’s doe je in de Oranjetent van Delfgauw. Kom op de dag voor Koningsdag langs en geniet van een ontspannen sfeer, hapjes en drankjes met collega's en vrienden. Wij zorgen ervoor dat het jullie harde werkers aan niets ontbreekt. De perfecte start van het weekend die wij maar al te graag met jou proostend ingaan!

Vrijdag 26 april 19:30 – 00:00 Pubquiz

De Pubquiz wordt dit jaar beter, grootser en nóg gezelliger! Onder leiding van een ware pubquizmaster beleef jij een van de gezelligste avondjes uit. Stel jouw team van maximaal 6 personen samen en test jullie kennis tijdens de pubquizavond! Test je algemene kennis en laat zien hoeveel jij weet over allerlei onderwerpen. Wie weet gaan jullie naar huis met de grote prijs en natuurlijk de eer! Meedoen is gratis en een team bestaat uit max 6 personen. De tent is geopend vanaf 19:00 uur

Zaterdag 27 april 07:30 – 10:00 Reveille

De reveille, wie is er niet groot mee geworden? Al meer dan 50 jaar zorgen wij voor de perfecte start van Koningsdag en dat gaan we geheel traditiegetrouw ook dit jaar weer doen. Hoor je de gezellige muziek in de verte? Kom dan naar buiten of sta voor het raam om het Oranjecomité toe te zwaaien. Zo weten wij dat jij er helemaal klaar voor bent.

10:30 – 11:30 Optocht – Karrenaval Festival

Wie zegt dat wij hier geen carnaval kunnen vieren? Wij kunnen dat zeker wel en daarom willen wij alle kinderen uit Delfgauw naar het Bart Dekkerveld hebben om de langste optocht ooit te maken! Met Karrenaval Festival kan het allemaal niet gek genoeg en daarom maakt het niet uit hoe jij verkleedt gaat, als je er maar bij bent! Of je nu gaat als bloemetjesgordijn of als sneeuwwitje op een zelfgemaakte praalwagen. Met dit thema kan je alle kanten op en alles is goed! Vanaf het Bart Dekkerveld vertrekt de stoet om Delfgauw te laten zien hoeveel kinderen er wel niet wonen in Delfgauw en welke mooie creaties er allemaal zijn gemaakt. Na het juryberaad zal tussen 12:00 en 12:30 de winnaar bekend worden gemaakt Aanmelden in de tent vanaf 10:00 uur.

12:00 – 12:30 Prijsuitreiking optocht

13:00 – 13:30 Verloting boekjes

Iedereen is welkom tijdens de verloting van de boekjes! De boekjes hebben geen nummers meer, dus op vertoon van je boekje ontvang je een nummertje waarmee je kans maakt op schitterende prijzen. Mede dankzij de lokale sponsors wordt er weer een grote diversiteit aan schitterende prijzen verloot. Wees er op tijd, want om 13:00 gaan we van start!

14:00 – 16:30 Spelletjesmiddag voor de kinderen

Zon en een veld bomvol leuke spelletjes, daar gaan we ook dit jaar weer voor! Kom op Koningsdag naar de spelletjesmiddag en beleef ouderwets spelplezier! Speel samen met je vriendjes en vriendinnetjes leuke oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen, koekhappen en spijkerpoepen. Klaar met de spelletjes? Lever je spelletjeskaart in, krijg een ijsje en speel gerust nog wat spelletjes of ga nog lekker spelen op het veld! Blijf wel plakken, want de kinderdisco begint direct na de spelletjesmiddag. Mis het niet en beleef de leukste Koningsdag op het Bart Dekkerveld.

16:30 – 19:30 Kinderdisco

Klaar met spelletjes spelen of een echte discofan? Dan is het tijd om je klaar te maken voor de coolste kinderdisco ooit! DJ Remy zorgt voor de beste beats en laat jou dansen, springen en van links naar rechts gaan op de dansvloer. Van discolichten tot rookmachines, de Oranjetent wordt omgetoverd tot een echte discotheek. De ouders kunnen rustig genieten van een drankje terwijl de kinderen plezier maken. Mis deze perfecte afsluiter van een leuke dag niet!

Maandag 29 april 14:00 – 17:00 Hutten bouwen

Kom naar de Oranjetent voor een superleuke middag hutten bouwen! Werk samen met je vriendjes of vriendinnetjes, of maak ze tijdens deze middag, en laat je creativiteit de vrije loop. Geen huizen, maar hutten, dat is wat we bouwen tijdens deze middag vol plezier. Hutten bouwen is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed om lekker buiten te zijn op het Bart Dekkerveld. Dus haal je gereedschap maar tevoorschijn, want hutten bouwen gaat net als voorgaande jaren ook dit jaar weer een succes worden!

Maandag 29 april 14:00 – 16:00 Knutselmiddag

Hutten bouwen niks voor jou? Dat komt goed uit, want naast hutten bouwen kan je ook gezellig komen knutselen in de Oranjetent. Lange tafels voor knutselspullen staan op jou te wachten. Dit wordt voor jou superleuk om te laten zien wat jij in huis hebt qua creativiteit. Neem je vriendjes of vriendinnetjes mee of kom gewoon alleen, want er zijn altijd genoeg kinderen om mee te knutselen. Neem daarna jouw knutsel mee naar huis en laat thuis zien wat jij voor moois hebt gemaakt.

Woensdag 1 mei 13:00 – 16:00 Tour du Boer

Terug van weggeweest: Tour du Boer. Dit is het meest avontuurlijke uitje dat we organiseren en dat buiten de grenzen van het Bart Dekkerveld! Op de prachtige boerderij van Hoeve Biesland krijgen we een kijkje hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Op de boerderij mag je vies worden, dus zorg dat je niet je schoonste kleren aantrekt. Zo staat niets jouw plezier deze middag in de weg. We vertrekken om 12:45 met de huifkar van boer Jan vanaf het Bart Dekkerveld.

Woensdag 1 mei 20:00 – 23:00 Workshop bloemencreatie maken
= VOL

De dames van Florali Creations toverde vorig jaar de Oranjetent om in een ware bloemenzee. De fraaiste bloementaarten werden gemaakt met blije gezichten als resultaat. Dit jaar maken we geen bloementaarten, maar wel weer een supermooie bloemencreatie en dat belooft dus wederom een kleurrijke avond te worden. Kan jouw huis wel wat kleur en de geur gebruiken? Dan is de workshop van Florali Creations iets voor jou! Onder leiding van Geertje den Uijl leer je de technieken om een unieke bloemencreatie te maken. Met een ruim assortiment aan verse bloemen en materialen kan je volop experimenteren en je eigen creativiteit de vrije loop laten. Inschrijven kan tot 25 april via info@delfgauw.org en deelname is slechts 25 euro. Een workshop waar je lange tijd wat aan hebt!

Donderdag 2 mei 14:00 – 16:00 Filmmiddag

Even ontspannen na een dag in de buitenlucht tijdens Tour du Boer of ben jij gewoon een filmliefhebber? Dat komt goed uit, want donderdag is het filmmiddag in de Oranjetent! Speciaal voor de kinderen, en natuurlijk ook de ouders, wordt de Oranjetent omgebouwd tot een echte bioscoop, compleet met groot scherm en lekkere snacks. Weer of geen weer, tijdens de filmmiddag zit jij er heerlijk bij. Met ook dit jaar weer de leukste film, zorgen wij dat jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes een superleuke middag hebt.

Donderdag 2 mei 19:45 – 21:45 Bierproeverij met Arvid Bergström = VOL

Hou jij van speciaalbier en wil je hier graag meer over weten? Dan is deze bierproeverij onder leiding van een van Nederlands bekendste biersommeliers Arvid Bergström een echte aanrader. Deze van huis uit chefkok weet wat smaak doet en geeft op deze avond zijn unieke kijk op speciaalbier zodat jij hier optimaal van kunt genieten. Tijdens deze heerlijke proeverij laat hij je zes uiteenlopende bieren proeven. Schrijf je nu in voor deze smaakvolle ervaring. Inschrijven kan tot 25 april via info@delfgauw.org en deelname is slechts 22,50 euro. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en laat je alleen of samen met vrienden, buren of kennissen onderdompelen in de wereld van speciaalbieren!

Vrijdag 3 mei april 14:00 – 16:00 Kinderbingo

Kinderbingo in de Oranjetent is the place to be voor alle kinderen! Ook dit jaar zijn er weer supermooie prijzen te winnen, dankzij prijzensponsor Intertoys Pijnacker. De spanning stijgt wanneer je op zoek gaat naar de juiste getallen op je bingokaart. Wie weet, ga jij naar huis met de grote prijs! Dus kom langs of breng je kinderen mee voor een gezellige middag vol spel en pret. Kinderen maak je klaar voor een middag bingoën, want de kinderbingo in de Oranjetent wordt een absoluut feestje. Prijs per boekje €7,50.

Vrijdag 3 mei 20:00 – 23:00 Bingo

Zeg je Oranjetent Delfgauw, zeg je Bingo. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om een leuke avond bomvol mooie prijzen. Kom langs en test je geluk tijdens deze gezellige avond met vrienden, buren en/of familie. Er zijn weer grote prijzen te winnen, dus zorg dat je erbij bent! Haal je bingo outfit en markers maar tevoorschijn, want deze bingo in de Oranjetent is er een die je niet wilt missen! Prijs per boekje €15,00.

Zaterdag 4 mei 14:00 – 17:00 Klassiekers kieken

Nog niet eerder gedaan, maar nu al de geschiedenisboeken in als een klassieker! Tijdens deze middag kijk je je ogen uit met de mooiste oldtimers. Brommers, auto’s en motoren en het geluid van toen. Met heerlijke muziek uit die goede oude tijd, word je meegenomen in het verleden. Voor sommige inwoners een trip down memory lane en het herbeleven van the good old days. De trotste eigenaren zullen je tijdens deze dag meer vertellen over hun trots. Lijkt het je leuk om ook jouw klassieker uit te stallen op het Bart Dekkerveld? Stuur dan een mail naar info@delfgauw.org of vul het contactformulier in. Wij willen dat de bezoekers hun ogen uitkijken tijdens deze dag!

Mad Men The Band

Zaterdag 4 mei 20:15 – 00:30 Feestavond met Mad Men The Band

Wat een feestavond was het vorig jaar. Vlammen, gitaren en de ene na de andere muzikale hoogstandjes. De reacties van bezoekers waren zo goed, dat deze mannen niet mogen ontbreken aan onze feestweek. Deze zaterdag wil je echt niet missen. Of je nu fan bent van rock, hip-hop, hardstyle, pop, metal of Nederlandstalig, Mad Men zorgt voor een avond vol muzikale verrassingen. De genres vliegen je om de oren in deze keiharde liveshow. Zij zorgen voor een onvergetelijke afsluiting van de feestweek. Laat je vermaken door de unieke stijl van Mad Men The Band! Entree is gratis en vol is vol.