Programma Oranjecomité Delfgauw foto van meerdere boekjes.
Programma 2022

Een woord vooraf....

Wist je dat er voor ons al eerder een Oranjevereniging bestond in Delfgauw? Wij niet, maar een foto uit het tijdschrift "Groot Rotterdam", gedateerd 17 augustus 1928 vertelt ons dat de Oranjevereniging in Delfgauw zijn 30 jarig jubileum viert. Er bestond dus al een Oranjevereniging in 1898!

Nieuwsgierig gaan we verder zoeken op het internet en treffen een vermelding op een andere website dat vlak na de Tweede Wereldoorlog de Oranjevereniging Prinses Irene is opgericht. Hoe lang beide verenigingen actief zijn geweest, hebben we (nog) niet kunnen achterhalen. Wie het weet mag het zeggen.

Wat wel zeker is, is dat wij sinds 1970 actief zijn; met het 1e programmaboek uit 1970, is het toenmalig feestkomitée begonnen. Je leest het goed. We bestaan 50 (+2 coronajaren) jaar!

En dat mag - en zal - dan ook gevierd gaan worden met een uitgebreid programma wat je hieronder kunt terugvinden. Wij hopen je allemaal weer te mogen verwelkomen op het Bart Dekkerveld!

Met vriendelijke groet,
Namens het Oranjecomité: Chris, Ed, Joost, Karin, Nick, Peter, Ruben, Ruud en Wilma

Donderdag 21 april 19:30 – 00:00 Klaverjassen

Klaverjassen staat na 52 jaar nog altijd synoniem aan het begin van een week vol festiviteiten op het Bart Dekkerveld. De avond om er gezellig even tussenuit te zijn en kans te maken op mooie prijzen. Maak je op voor een avondje seinen en zorgen dat je niet nat gaat!

Vrijdag 22 april 20:00 – 00:30 Feestavond dj Maurice – Après Ski Safari

DJ Maurice, onder meer bekend van “De vloer is lava” en mede-bedenker van de Snollebollekes, zal met zijn après-ski drive-in show een groot winters feest verzorgen in de Oranjetent. Omdat de behoefte aan een goed feest groot is, is de tent daarom nog groter dan voorgaande jaren! Net als ieder jaar is de tent geopend voor iedereen binnen en buiten Delfgauw en is de entree zoals je van ons mag verwachten: he-le-maal gratis!

Zaterdag 23 april 11:00 – 17:00 Braderie (AFGELAST)

Binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er tal van mooie ondernemers. Sommige zichtbaar met een winkel, andere online actief en weer andere met het geven van workshops. Voor iedere inwoner zit er wel iets bij, al is het alleen maar er weer even uit zijn onder de mensen. Daarom brengen wij deze twee groepen samen tijdens de allereerste braderie. In coronatijd was de spreuk: wees loyaal, koop lokaal. Wij brengen het lokale naar het Bart Dekkerveld voor jou om te kopen! 

Zaterdag 23 april 20:00 – 00:30 Feestavond SQUARE

Deze tweede feestavond is er een die je met SQUARE letters in je agenda kan zetten. Rock en pop coverband SQUARE komt namelijk de tent plat spelen. Bekende hits, stevige pop, lekkere rock, meedansers, meezingers en meespringers. SQUARE stopt niet voordat het publiek uit zijn dak is gegaan! De tent is geopend vanaf 19:30, dus kom gezellig langs en maak er samen met ons een gezellige avond van.

Maandag 25 april 14:00 - 17:00 Kinderbingo

Ook dit jaar zijn de prijsjes weer niet mis tijdens de kinderbingo. Naast volle kaarten, willen wij net als ieder jaar weer een volle tent. Er is plek voor iedereen en prijzen zijn er in overvloed, dus kom allemaal gezellig naar het Bart Dekkerveld. Vergeet niet je gelukspen of potlood mee te nemen! Een bingokaart kost €0,50, voor de super-bingo kost een kaart €1,00. Kinderen (met ouders/verzorgers) zijn welkom in de tent vanaf 13:30 uur.

Maandag 25 april 20:00 - 24:00 Bingo

Het ideale avondje uit met vriend(inn)en, buurtjes en/of familie beleef je in onze Oranjetent tijdens de Bingo. Naast de onderlinge strijd, is er de gelegenheid om lekker bij te kletsen onder het genot van een drankje. We staan al twee jaar te trappen en daarom hebben we dit jaar goed uitgepakt met de prijzen. Laat niets je meer tegenhouden in de strijd om mooie prijzen. De tent is geopend vanaf 19:30 en een bingoboek kost €10,00. It’s game on!

Dinsdag 26 april 13:00-17:00 Hutten bouwen

Wat hadden we een opkomst het jaar voordat corona zijn intrede deed. Delfgauw barst van de “Bob de Bouwers”. Het was goed weer om mooie creaties te bouwen en dat hebben we gezien. Dit jaar gaan we weer lekker bouwen met z’n allen, dus trek je oude kleren aan en kom met je hamer naar het Bart Dekkerveld. 

Dinsdag 26 april 16:00 – 17:00 Cupcakes versieren

Hutten bouwen niks voor jou? Geen probleem! Kom dan vanaf 16:00 uur cupcakes versieren. Maak met de leukste creaties eerst de mooiste cupcakes en eet ze vervolgens lekker op. Leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes te doen.

Dinsdag 26 april 20:00 – 23:00 Bloemschikworkshop 2.0

Vergeet die saaie avondjes bloemschikken van vroeger. Bij ons in de Oranjetent kun je namelijk deelnemen aan Bloemschikworkshop 2.0. Daag jezelf uit want bloemschikken is voor iedereen. Geef je op en leer hoe jij een heerkijk geurend bloemstuk in elkaar steekt. Met onder andere grote rozen, geurende lavendel, stoere takken en felgroen mos. Georganiseerd door roos-tv.nl kosten voor deelname zijn €22,50 en aanmelden kan t/m 21 april. Druk dan op de knop hier beneden of meld je aan via info@delfgauw.org.

Woensdag 27 april 07:30 – 10:00 Reveille

Wakker worden, wakker worden, wakker worden! Wij zorgen ervoor dat iedereen fris en fruitig aan Koningsdag begint! Dit jaar geen uitslapen, want we vertrekken een half uur eerder dan normaal! We vieren dit jaar ons gouden jubileum (+ 2 coronajaren) dus er gaat een goud randje door onze activiteiten heen! Wij zullen dan ook lekker ‘gouwe ouwe’ platen ten gehore brengen zodat jij je dag heerlijk kunt beginnen.

Woensdag 27 april 10:30 – 11:30 Optocht met het thema:
"Zijn wie je wil zijn"

Dit jaar willen wij de langste optocht ooit met de kinderen uit Delfgauw. Daarom maakt het niet uit hoe jij verkleedt gaat, als je er maar bij bent! Ga jij 50 jaar terug en loop je in kleding van vroeger achter een melkwagen, ben je juist futuristisch in goud als C-3PO van Star Wars of heb je een Spidermanpak liggen die je graag draagt? Met dit thema kan je alle kanten op en alles is goed! Vanaf het Bart Dekkerveld vertrekt de stoet om Delfgauw te laten zien hoeveel kinderen er wel niet wonen in Delfgauw en welke mooie creaties er allemaal zijn gemaakt. Na het juryberaad zal tussen 12:00 en 12:30 de winnaar bekend worden gemaakt. Aanmelden in de tent vanaf 10:00 uur.

Woensdag 27 april 12:00 – 12:30 Prijsuitreiking optocht

Woensdag 27 april 13:00 – 13:30 Verloting boekjes

Iedereen is welkom tijdens de verloting van de boekjes! De boekjes hebben geen nummers meer, dus op vertoon van je boekje ontvang je een nummertje waarmee je kans maakt op schitterende prijzen. Mede dankzij de lokale sponsors wordt er weer een grote diversiteit aan schitterende prijzen verloot. Wees er op tijd, want om 13:00 gaan we van start! 

Woensdag 27 april 14:00 – 16:30 Spelletjesmiddag voor de kinderen

Als de kinderen zijn bijgekomen van de grote wandeling tijdens de optocht, is het tijd voor de spelletjesmiddag op het Bart Dekkerveld. Allerlei spelletjes worden tevoorschijn getoverd, waaronder een paar Oud-Hollandse klassiekers. Wij hopen op een stralende dag, waarin iedereen met veel plezier aan alle spelletjes kan deelnemen. Klaar met de spelletjes? Lever je spelletjeskaart in en ontvang een ijsje!

Woensdag 27 april 16:30 – 19:30 Kinderdisco

Spelletjes spelen maakt hongerig, dus blijf lekker plakken en eet gezellig een hapje in de Oranjetent. Na het eten is het weer tijd om de voetjes van de vloer te doen. Niemand minder dan dj Remy zal het dak eraf draaien tijdens de kinderdisco. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee, want er mag en zal gedanst worden!

Donderdag 28 april 14:00 - 16:00 Filmmiddag

Waarom zou je naar de bioscoop gaan als je gratis samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker in de Oranjetent kan chillen? Op een groot scherm kijk je naar de gaafste films die je gezien moet hebben! En dat onder het genot van een chipje en een drankje.

Donderdag 28 april 19:30 – 00:00 Pubquiz

Een van de gezelligste avondjes uit met vrienden en/of vriendinnen is toch wel tijdens de pubquiz. Deze quiz der quizzen zorgt ervoor dat de hersenen maximaal moeten presteren en brengen de teamspirit tot een hoogtepunt. Wacht dus niet langer en trommel je teamleden op voor een avondje ouderwets pubquizzen. Naast een hoop gezelligheid, speel je natuurlijk voor de eer en de prachtige hoofdprijs. Meedoen is gratis en een team bestaat uit max 6 personen. De tent is geopend vanaf 19:00 uur.

Vrijdag 29 april 15:30 - 22:00 Vrijdagmiddagborrel met dj Remy

Wat hebben wij hier zin in! De grootste vrijdagmiddagborrel van Pijnacker-Nootdorp met muziek van dj Remy. Kom dus vanuit jouw thuiskantoor richting het Bart Dekkerveld of trommel je collega’s op om samen het weekend in te luiden. Wij zorgen ervoor dat het aan niets ontbreekt, zodat jij echt goed kan beginnen aan je weekend.

Zaterdag 30 april 09:30 – 14:00 Rommelmarkt

Net als ieder jaar toveren wij ook dit jaar het Bart Dekkerveld weer om tot een paradijs voor mensen die op zoek zijn naar de beste koopjes. Wie weet vind je wel de vondst van de eeuw en zien we je later terug bij Kunst & Kitsch. Het veld is groot genoeg om plaats te bieden aan iedereen. Laten we er een gezellige dag van maken en hopen op een schitterend zonnetje. Let op: ivm de veiligheid is het verboden om met de auto het veld op te rijden voorafgaand of na afloop van de rommelmarkt.

Zaterdag 30 april 20:00 - 00:30 Feestavond – Tim & Faab

Waar ze ook optreden, met Tim & Faab wordt het hoe dan ook een feest! Met samen 70 jaar ervaring als dj’s, feestbeesten en gangmakers weten ze elk publiek in beweging te krijgen en te verrassen. Een hilarische show om bij te swingen, twisten en hakken. Deze 70s, 80s & 90s show is ongekend populair en wordt dan ook dé afsluiter van de Oranjefeesten. Ga los met vrienden en familie op de lichtgevende vloer en swing samen met ons de pan uit. Tent geopend vanaf 19:30 en entree is ook nu weer helemaal gratis!